Dynamische


Bikefit

Dynamische bikefit

Een dynamische bikefit zorgt ervoor dat de fiets zo goed mogelijk wordt afgesteld. Er zijn verschillende redenen om een dynamische bikefit uit te laten voeren:

  • Blessure vrij fietsen
  • Maximale uit de fietspositie halen
  • Advies bij aanschaf van een nieuwe fiets

Wat is een dynamische bikefit?

Tijdens een dynamische bikefit wordt gekeken naar de hoeken die het lichaam maakt tijdens de fietsbeweging. Hierdoor is een verkeerde afstelling van de fiets, asymmetrie van het lichaam of de onbalans op de fiets beter zichtbaar. Door stap voor stap de fiets beter af te stellen en de aanpassingen elke keer weer te testen, wordt de meest optimale afstelling van de fiets gevonden zodat uiteindelijk de beste positie wordt bereikt.

Bij een dynamische bikefit wordt gebruik gemaakt van cameraregistratie tijdens het uitvoeren van de fietsbeweging. Op deze manier kan de fiets direct worden aangepast, waarbij ook rekening wordt gehouden met eventuele klachten die tijdens het fietsen optreden.

Vervolgens wordt de fiets digitaal opgemeten. Zo wordt tot op de milimeter nauwkeurig de positie vastgelegd in de computer. Alle gegevens worden gebundeld en digitaal naar je toegestuurd, zodat je dit altijd bij de hand hebt. Dat is ideaal als je ergens een keer een race-, cross- of mountainbikefiets gaat huren of een nieuwe fiets aanschaft.

Bike Physics voert de dynamische bikefit op verschillende locaties uit of bij jou thuis. Plan zelf via de website de dynamische fietsmeting in bij jou in de buurt.

Reserveer jouw fietsmeting bij één van de locaties

Naar de agenda

Opties dynamische bikefits

Bij Bike Physics kun je terecht voor twee verschillende soorten dynamische bikefits. We maken gebruik van het Retül meetsysteem of van het IDmatch meetsysteem. Beide systemen zijn innovatief en maken gebruik van speciale camera’s en high-tech software. De systemen zijn ontwikkeld volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Retül dynamische bikefit

Amerikaanse wetenschappers hebben in 2007 een volledig nieuwe manier van fietspositionering ontwikkeld. Als eerste werd in Boulder, Colorado een compleet bikefit 3D meetsysteem geintroduceerd.

Het Retül meetsysteem brengt met behulp van een high-speed camera en LED sensoren de hoeken van het lichaam tijdens het fietsen in kaart. De hoeken worden zichtbaar gemaakt in de computer zodat de bikefitter kan zien welke aanpassingen er gedaan moeten worden om de meest ideale positie te creëren.

Je mag je alleen Retül bikefitter noemen als je de officiële training van Retül succesvol hebt afgerond. Bike Physics voert op bijna alle locaties de Retül dynamische bikefits uit.

Motto Retül

Retül is more than just a bike fit—it’s a way to learn about your body, the root cause of your aches and pains, and how a proper fit will help you achieve your cycling goals.

Meer informatie

Bij Bike Physics kun je verschillende bikefits afnemen, waarbij gebruik wordt gemaakt van het Retül meetsysteem.

Vertel mij nog veel meer over de Retül dynamische bikefit.

Reserveer jouw Retül bikefit bij één van de locaties

Agenda

ID Match meetsyteem

In Capelle aan den IJssel werkt Bike Physics met het Italiaanse ID Match meetsysteem. Dit systeem werkt, in tegenstelling tot het Retül meetsysteem zonder markers (sensoren), maar met een pasfiets en eveneens een 3D camera.

Tijdens het uitoefenen van de fietsbeweging op de smartbike wordt de pasfiets automatisch aangepast aan jouw lichaamsafmetingen. Dit is mogelijk door de 3D-camera die een 360 graden scan maakt. Aan het einde van de fietssessie (25 minuten) levert het ID Match meetsysteem automatisch de juiste afstellingen aan. Met deze gegevens gaat de bikefitter vervolgens aan de slag om jouw fiets zo optimaal mogelijk af te stellen.

Meer informatie

De bikefits met het ID Match meetsysteem worden alleen uitgevoerd in Capelle aan den IJssel. We kunnen je nog veel meer informatie geven over dit mooie, innovatieve ID Match meetsysteem.

Vertel mij nog veel meer over de ID Match bikefit.

Reserveer jouw ID Match bikefit

Agenda

De waardering van www.bikephysics.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 58 reviews.