Over Bike Physics


Missie en Visie

Bike Physics heeft als missie om de fietservaring te optimaliseren voor gepassioneerde fietsers.

Dit wordt bereikt door alle gepassioneerde fietsers in Nederland te voorzien van onafhankelijk advies en kwalitatieve aanpassingen aan de fiets en fietshouding om de fietservaring te optimaliseren.

Fietsmetingen bij bedrijven

Naast de diverse locaties waar Bike Physics al dynamische fietsmetingen uitvoert hebben ook een aantal bedrijven gebruik gemaakt van fietsmetingen op locatie. Zo heeft Nike voor haar werknemers tijd en ruimte beschikbaar gesteld om tijdens werktijd fietsmetingen uit te laten voeren.

Regionaal Trainingscentrum Den Haag

Eind 2013 is Bike Physics begonnen met het ondersteunen van het Regionaal Trainingscentrum wielrennen in Den Haag. In dit centrum worden jonge talenten uit de regio Den Haag geholpen met hun sportieve ontwikkeling. Doel is dat ze aansluiting vinden met de internationale top van het wielrennen. Vanaf 2015 is Bike Physics volledig verantwoordelijk voor de dagelijkse gang binnen het RTC. En met succes want inmiddels hebben meerdere wielrenners de aansluiting gemaakt met de internationale top.

Koninklijke Nederlansche Wielren Unie

Bike Physics is een vaste waarde als het gaat om talentherkenningskampen van de KNWU. Als onderdeel van de begeleidingsstaf worden in de zomermaanden jonge wielrenners getest in de Ardennen om hun fysieke mogelijkheden goed in kaart te brengen voor de bondscoaches. Door middel van een vast protocol en het meten met vermogensmeters worden de jonge talenten objectief in kaart gebracht.

Naast de trainingskampen verzorgt Bike Physics ook de regio trainingen cyclo-cross in Hilversum. Ook daar worden jonge talenten geholpen in hun ontwikkeling om een betere crosser te worden.

De waardering van www.bikephysics.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 37 reviews.